top of page

Kindermassage

DSC_2362.JPG

Elk kind verdient een kindermassage. Tijdens de kindermassage worden de rug, armen, benen en voeten gemasseerd gedurende 45 minuten. De massage helpt het kind om in contact te komen met zijn of haar eigen lichaam. Het is een moment waarop ze toestemming krijgen om echt te ontspannen en te genieten van een moment voor zichzelf. 

Ook kinderen hebben behoefte aan mentale en fysieke ontspanning. Op school, tijdens het sporten en in onze samenleving wordt er veel van hen gevraagd. Het is belangrijk dat ze even diep kunnen ontspannen en kunnen genieten zonder alle externe prikkels.

Daarnaast biedt de kindermassage de gelegenheid voor het kind om te oefenen met het aangeven van zijn of haar grenzen. Op een speelse manier kunnen kinderen aangeven wat ze wel of niet prettig vinden. Het kan spannend zijn voor kinderen om aan een vreemde persoon hun grenzen aan te geven, en sommige volwassenen vinden dit ook nog lastig. Met de kindermassage kunnen ze op een leuke en plezierige manier stap voor stap oefenen met het aangeven van hun grenzen.

Vaak vinden kinderen en jongeren het fijn en gezellig als een ouder, broer, zusje of vriend(in) meegaat. Ze mogen daarom één persoon meenemen naar de praktijk. Die persoon kan bijvoorbeeld een boekje lezen terwijl de ander wordt gemasseerd.

bottom of page